Μεταγεννητική Συνεδρία

Μεταγεννητική Συνεδρία

Κατ’ ιδίαν συνεδρίες στον χώρο του Bearth ή Online για γυναίκες μετά τον τοκετό που θέλουν να μάθουν πως να φροντίζουν το σώμα τους ώστε να προλάβουν τυχόν θέματα με το πυελικό έδαφος πριν εμφανιστούν ή να αντιμετωπίσουν αυτά που ήδη υπάρχουν.

Μέχρι τον τοκετό έχουμε μάθει από την προετοιμασία περίπου τι να κάνουμε, τι να περιμένουμε, τι θα συμβεί στο σώμα μας αλλά μετά τον τοκετό τι χρειάζομαι;

Η αλήθεια είναι πως η λοχεία αποτελεί μια άγνωστη περίοδος για την γυναίκα και πλέον μητέρα που έρχεται να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του σώματος αλλά και του νου.

Η δική μας απάντηση  στο B.earth είναι “θρέψη” – σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους. Αυτοφροντίδα και αναγνώριση.
Η προσέγγιση μας στην μεταγεννητική περίοδο είναι μέσα από την πρακτική της yoga, την ευθυγράμμιση και την εμβάθυνση στην αναπνοή επανεκπαιδεύοντας το σώμα να λειτουργήσει σύμφωνα με την φυσιολογία του.

Στις συναντήσεις αυτές που γίνονται one to one γίνεται εκτίμηση της αναπνοής , της στάσης του σώματος  και των στρατηγικών που ακολουθεί το σώμα για να κρατήσει μια ισορροπία. Γίνεται εκτίμηση της διάστασης του ορθού κοιλιακού και της δύναμης του κορμού και εκτίμηση της αναπνοής αλλά και επανεκπαίδευση αυτής. Προτείνονται θέσεις και στάσεις που δυναμώνουν το σώμα και ενεργοποιούν τους κατάλληλους μύες που χρειαζόμαστε μεταγεννητικά για καλύτερη στήριξη του κορμού.

Συστήνονται διάφορες πρακτικές θρέψης για το σώμα μεταγεννητικά από κατάλληλο φαγητό μέχρι μασάζ σώματος μέσα από την Ayurveda την αδελφή επιστήμη της yoga.

Συστήνεται επίσης για όσο καιρό το επιθυμεί η γυναίκα και ανάλογα τον χρόνο που διαθέτει, η πρακτική στην βαθιά χαλάρωση (yoga nidra) σε καθημερινή βάση για λίγα λεπτά που θα φροντίσει το νευρικό σύστημα και το συνδετικό ιστό του σώματος και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην θρέψη του σώματος.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 60 λεπτά και συνήθως χρειάζονται 3 συνεδρίες περίπου 1 συνεδρία κάθε 2 -3 εβδομάδες. Μετά από κάθε συνεδρία δίνονται συγκεκριμένες αναπνοές και θέσεις που μπορεί η γυναίκα να δουλέψει μόνη της στο σπίτι μέχρι την επόμενη συνάντηση και τρόπο που μπορεί να δουλέψει κάθε θέση.

Κάθε γυναίκα βέβαια είναι διαφορετική οπότε ανάλογα διαφοροποιούνται και όσα αναφέρονται πιο πάνω.

Επένδυση : 50 ευρώ η συνεδρία (60΄)

Πακέτο 3 συνεδριών : 120 ευρώ (με προπληρωμή)

Συνδυάστε τις συνεδρίες αυτές με τα μαθήματα postnatal yoga ( mom & baby) για καλύτερα αποτελέσματα.

***Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα και συμπτώματα από το πυελικό έδαφος και χρειάζονται παραπάνω φροντίδα ή το επιθυμούν παραπέμπονται σε εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές πυελικού εδάφους που είναι οι καταλληλότεροι επαγγελματίες να υποστηρίξουν τις γυναίκες αυτές.

Αγαπώ και αποδέχομαι το σώμα μου όπως ακριβώς είναι αυτήν την στιγμή